AMSTERDAM - Luis Aragonés komt in de Spaanse media steeds zwaarder onder vuur te liggen. De bondscoach van Spanje zag zijn team woensdag in een vriendschappelijke interland met 1-0 verliezen van Roemenië. "Op alle keuzes van Aragonés lijkt een vloek te rusten", sneert sportkrant Marca. Spanje verloor vier van zijn laatste zeven interlands.

Het publiek in Cadiz, dat Spanje de eerste thuisnederlaag in drie jaar tijd zag lijden, riep massaal om het vertrek van Aragonés. Volgens El Pais waren er weinig lichtpuntjes te bespeuren. "Dit team speelt met lood in de schoenen. Zelfs tegen een middelmatige ploeg als Roemenië konden ze geen moment overtuigen." Roemenië is in EK-kwalificatiepoule G een van de tegenstanders van Nederland.

De Spaanse bond lijkt een onvoorwaardelijk vertrouwen te hebben in de trainer. Het contract van Aragonés werd vorige maand ondanks de slechte prestaties in de EK-kwalificatiereeks verlengd tot medio 2008. Spanje verloor in groep F al twee van zijn drie wedstrijden.

Door de nederlagen tegen Zweden en Noord-Ierland staan de Spanjaarden slechts op de vijfde plaats in de poule, terwijl alleen de bovenste twee zich plaatsen voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland.