NIEUWEGEIN - Sylvia Karres heeft het Nederlands vrouwenhockeyteam definitief vaarwel gezegd. De aanvalster die deze zomer met Oranje de wereldtitel veroverde in Madrid, heeft bondscoach Marc Lammers te kennen gegeven dat ze het tophockey niet meer kan opbrengen. Karres (30) is dan ook niet opgenomen in de selectie voor de Champions Trophy in januari 2007 in het Argentijnse Quilmes.

Lammers zei woensdag dat hij een aantal keren indringend heeft gesproken met Karres, die topscorer was op het afgelopen WK. "Ik heb aangegeven dat zij nu tot de beste speelsters van de wereld behoort en een belangrijke rol heeft in het Nederlands team. Zij kan het echter niet opbrengen om weer twee jaar alles opzij te zetten voor het hockey. Dat is jammer, maar ik moet haar besluit respecteren".

Verjongen

Nog twee speelsters uit het gouden Oranje hebben afscheid genomen. Het zijn verdedigster Chantal de Bruijn en keepster Eveline de Haan. Het geeft Lammers de gelegenheid zijn selectie te verjongen. Op de lijst van 22 speelsters die vanaf volgende week in voorbereiding gaan op de Champions Trophy, zitten de jonkies Eva de Goede (17), Vera Vorstenbosch (19), Carlijn Welten (19) en Mignonne Meekels (20).

Onderdeel van de voorbereiding is eind december een stage in Zuid-Afrika met oefenduels tegen Zuid-Afrika en Duitsland. "Ik heb inmiddels met alle speelsters gesproken en iedereen heeft er wel weer zin in. Ze willen graag naar Quilmes", aldus Lammers. Nederland treft in de Champions Trophy gastland Argentinië, olympisch kampioen Duitsland, Japan, Australië en Spanje.

Selectie

De selectie: Lisanne de Roever en Eva de Goede (beiden Kampong), Eefke Mulder (Nijmegen), Fatima Moreira de Melo en Mignonne Meekels (Rotterdam), Jiske Snoeks, Miek van Geenhuizen, Maartje Scheepstra en Floortje Engels (Amsterdam), Wieke Dijkstra, Minke Smabers en Kim Lammers (Laren), Maartje Goderie, Minke Booij, Janneke Schopman, Maartje Paumen, Nienke Kremers en Vera Vorstenbosch (Den Bosch), Naomi van As (HCKZ), Ellen Hoog, Sophie Polkamp en Carlijn Welten (SCHC).