AMSTERDAM - Het Minardi-team gaat mogelijk dinsdag 17 december Verstappen aankondigen als de nieuwe rijder voor de Italiaanse renstal. Minardi zegt in een persaankondiging dat het om een 'important announcement' (belangrijke mededeling) gaat. Verwacht wordt dat Minardi in ieder geval één rijder bekend gaat maken.

Vorige week werd bekend dat de Holland Media Groep (HMG) Verstappen gaat sponseren mits hij een stoeltje bij Minardi verovert. Verstappen moet minimaal drie sponsoren vinden om te kunnen rijden bij de Italiaanse renstal. Jos 'the Boss' heeft al een sponsorcontract met Lost Boys en Trust.

Overigens is Verstappen niet de enige Nederlander die in de race is voor een stoeltje bij de renstal. Christijan Albers, de jonge Nederlandse rijder, staat ook hoog op het lijstje van Minardi-teambaas Paul Stoddart. De kans dat de beide Nederlanders volgend seizoen rijden voor Minardi is overigens heel klein. Verstappen heeft te kennen gegeven niet met Albers in één team te willen.

Mocht een plaatsje bij Minardi niet aan Jos besteedt zijn, dan zijn er volgens diverse bronnen nog behoorlijke kansen dat hij aan de slag mag als testrijder bij BAR. In 2004, wordt er verteld, zal hij dan uitkomen voor BAR.

De persconferentie van Minardi is dinsdag 17 december om 12 uur 's middags.