ROTTERDAM - Angelos Charisteas vindt zijn club Feyenoord op dit moment belangrijker dan zijn vaderland Griekenland. De van een liesblessure terugkerende spits sloeg deze week een uitnodiging af voor de interland van woensdag tegen Frankrijk.

"Griekenland speelt een oefenwedstrijd, maar zaterdag zijn de belangen van Feyenoord in het competitieduel met AZ veel groter", stelt hij op de website van Feyenoord. Charisteas wilde niet het risico lopen dat zijn oude blessure zou opspelen door het spelen van twee zware wedstrijden in één week.

Risico

"Ik was een tijdje geblesseerd aan de lies. Misschien zou ik een risico nemen door woensdag met Griekenland te spelen en zaterdag met Feyenoord tegen AZ. Daarnaast is het voor mij belangrijk dat ik er zaterdag sta, dan gaat het erom."

Toekijken

De vervanger van de naar Liverpool vertrokken Dirk Kuyt maakte eind oktober zijn eerste doelpunt voor Feyenoord. Daarna moest hij enkele weken geblesseerd vanaf de zijlijn toekijken.

Onduidelijk

Zondag zat hij bij de uitwedstrijd tegen Willem II voor het eerst weer op de bank. Het is nog onduidelijk of trainer Erwin Koeman zaterdag weer een beroep kan doen op de eveneens met blessures kampende Jonathan de Guzman en Tim Vincken.