LONDEN - De Engelse bondscoach Steve McClaren ligt in eigen land zwaar onder vuur van de media. Dinsdag beschuldigde een withete McClaren de media ervan een breuk te willen forceren tussen de spelersgroep en de technische staf. De Engelse tabloids sloegen ongemeen hard terug.

De 'backpage' van de populaire Daily Mirror kopte simpelweg: Gek!. "Wanvertoning tegen Macedonië, rotzooi tegen Kroatië... en nu is McClaren helemaal gek geworden in Nederland!" De krant vraagt zich af wat er in "godsnaam met Engeland aan de hand is."

Partridge

The Sun was duidelijk in zijn commentaar. "McClaren bezweek gisteravond voor het eerst als bondscoach van Engeland onder de druk toen hij de kritiek over zijn missers probeerde te weerleggen."

De heftigste kritiek kwam uit de hoek van de Daily Mail die kopte dat McLaren klinkt als Alan Partridge, een bekend typetje van de Britse komiek Steve Coogan. Partridge komt over als een oppervlakkig en onzeker persoon die zich vooral zorgen maakt over zijn sociale status.

Venables

De breuk tussen de media en McClaren ontstond dinsdag na een persconferentie van de bondscoach in Amsterdam. Het was de eerste keer sinds het verlies tegen Kroatië dat de pers de bondscoach vragen mocht stellen.

McClaren leek volledig onvoorbereid op de heftige kritiek van, met name, de tabloids. De bondscoach gooide nog meer olie op het vuur met zijn uitlating dat hij het liever over de "spannende toekomst" heeft van het Engelse team.

De persconferentie veranderde in een discussie tussen de bondscoach en de aanwezige pers over het selectiebeleid van de bondscoach. Toen er werd gerefereerd aan de column van Terry Venbales, de assistent van McClaren, in News of the World haalde de bondscoach uit naar de media. "Jullie proberen een breuk tussen mij en de spelersgroep te forceren."