TAICHUNG - De Nederlandse honkbalploeg heeft voor het eerst in de historie de halve finales bereikt van de Intercontinental Cup. De selectie van bondscoach Robert Eenhoorn bereikte deze mijlpaal door woensdag in het Taiwanese Taichung de honkballers van Zuid-Korea met 13-2 weg te meppen.

Het was de vierde zege in zes wedstrijden voor Oranje, genoeg om zeker te zijn van een plek bij de laatste vier.

Nederland doet voor de vijfde keer mee aan de Intercontinental Cup. Een vierde plaats in 1983 was het beste resultaat, maar destijds was de opzet van het toernooi anders. De formatie van Eenhoorn treft donderdag in de zevende speelronde Australië. De uitkomst van dat duel bepaalt tegen wie Oranje speelt in de halve finale: Japan of negenvoudig winnaar Cuba.

Zuid-Korea

In de derde inning stelde Nederland eigenlijk de overwinning op Zuid-Korea al zeker. Zeven punten scoorde het team in zijn slagbeurt. Ivanon Coffie sloeg in de zesde inning zijn tweede homerun van het toernooi. In de achtste inning voegde Oranje nog eens vier punten toe aan het totaal, waarmee de wedstrijd meteen ten einde was. Diegomar Markwell was de eerste vijf innings pitcher; hij gooide drie keer drie slag en kreeg zes honkslagen tegen. Nick Stuifbergen stond de laatste drie innings op de heuvel.