BARCELONA (RTR) - Louis van Gaal peinst er niet over op te stappen bij Barcelona. "Ontslag nemen is niet de oplossing", zei de trainer zondag na de blamerende 3-0 nederlaag van Barcelona tegen Sevilla. Ook voorzitter Joan Gaspart van de Catalaanse voetbalclub weigert vooralsnog zijn ontslag in te dienen.

De crisis in Barcelona is groter dan ooit. De club is in de Champions League soeverein, maar in de Spaanse competitie boezemt de ploeg weinig ontzag in. Door het verlies tegen Sevilla staat Barca nu op de dertiende plaats, zestien punten achter koploper Real Sociedad.

De witte zakdoekjes wapperden zondag voor het eerst in Nou Camp, waar 80.000 supporters Barcelona zagen afgaan. Voor aanvang stonden de 'socios' buiten het stadion in de rij om een motie van afkeuring te tekenen tegen voorzitter Gaspart. Van Gaal werd de hele wedstrijd uitgefloten. Telkens als hij opstond van zijn stoel in de dugout werd hij vanaf de tribunes getracteerd op een stortvloed aan verwensingen.

Van Gaal stond de pers na afloop kalm te woord: "Het belangrijkste is nu de eenheid tussen trainer en spelers te bewaren. Ik praat maandag met de groep over hoe we uit deze crisis moeten komen."

Gaspart sloot zich aan bij de woorden van de trainer, die in mei terugkeerde bij de club waar hij van 1997 tot 2000 ook al aan het roer stond: "We moeten rustig blijven en geen overhaaste beslissingen nemen", zei de voorzitter.

Een van de clubleden van FC Barcelona heeft op 9 december al een motie van afkeuring ingediend tegen Gaspart. Met het indienen van de motie is een termijn ingegaan van twee weken waarin onder de 'socios' 4500 handtekeningen moeten worden verzameld. Komen die handtekeningen er, dan gaan de leden stemmen over de toekomst van het clubbestuur.