AMSTERDAM - Een andere keeper, een ander aanvoerder, maar voorlopig helpt het niet bijLiverpool. De Reds verloren zondag met captain Sami Hyypiä op de bank met-1 bij Sunderland. Gavin McCann maakte al in de 36ste minuut de 1-0. Daarhad Liverpool met een treffer van Milan Baroš nog een antwoord op. Inslotfase maakte Michael Proctor echter de winnende.

Liverpool speelde met angst en kwam daardoor meer dan eens in de problemen.De ploeg kwam er in de eerste helft aanvallend vrijwel niet aan te pas enliet in verdedigend opzicht regelmatig steken vallen.

Dat er in het eerstebedrijf maar één treffer viel, had het team van Gérard Houllier vooral tedanken aan Kevin Phillips. De aanvaller van Sunderland kreeg een opgelegdekans, maar schoot rakelings naast.

Vroeg in de tweede helft kroop Liverpool wederom door het oog van de naald.In de 61ste minuut mocht McCann, maker van de eerste goal, aanleggen vanafelf meter, maar hij verzuimde de strafschop te verzilveren. De goal van Baroš in de 68ste minuut kwam als een geschenk uitde hemel voor Liverpool, maar de Tsjech had ook wel drie opgelegde kansennodig om keeper Jürgen Macho te verschalken.

De 2-1 kwam geheel onverwachtvoor de Reds. De bezoekers hadden het beste van het spel en maakten hetmeeste aanspraak op drie punten. Michael Proctor dook echter uit het nietsop voor doelman Chris Kirkland en had vervolgens twee pogingen nodig om debal in het doel te werken. Liverpool staat nu vijfde in de FA Premiership enheeft al vijf punten achterstand op koploper Arsenal. Sunderland probeertlangzaam uit de degradatiezone te klimmen. De ploeg staat voorlopig zeventiende.