AMSTERDAM - Met Clarence Seedorf als linkermiddenvelder begint het Nederlands elftal woensdagavond in de Arena aan de oefeninterland tegen Engeland. Afgaande op de laatste training van Oranje voor het duel met de Britten maakt de 30-jarige middenvelder na dertig interlands afwezigheid zijn rentree in de hoofdmacht van het Nederlands elftal.

Bondscoach Marco van Basten posteert Dirk Kuyt vermoedelijk in het centrum van de aanval. De spits van Liverpool krijgt de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar. Rafael van der Vaart begint op de rechterflank. Hij krijgt een vrije rol en moet regelmatig vlak achter Kuyt verschijnen. Urby Emanuelson vervangt de geblesseerde Giovanni van Bronckhorst als linksback.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Timmer; Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen en Emanuelson; Landzaat, Schaars en Seedorf; Van der Vaart, Kuyt en Robben.

Nederlanders

Een grote meerderheid van de Nederlanders is voor de terugkeer van Seedorf in de selectie van het Nederlands Elftal. Bijna 70 procent noemt het oproepen van de veelbesproken middenvelder van AC Milan terecht.

Opiniepeiler Maurice de Hond kreeg dit antwoord van 69 procent van de ondervraagden. Slechts 19 procent van de mensen is tegenstander van de terugkeer van Seedorf, die sinds het Europees kampioenschap van 2004 niet meer voor Oranje uitkwam. De rest heeft geen mening.

Op de vraag of Seedorf nu ook een vaste plaats in het Nederlands elftal moet krijgen, was de positieve respons beduidend minder: 45 procent vindt van wel, 34 procent meent van niet.

Aanvoerder

André Ooijer is woensdag aanvoerder. De verdediger vervangt doelman Edwin van der Sar die wegens het drukke programma van Manchester United niet bij Oranje aanwezig is.

Heitinga

John Heitinga is dinsdagmiddag als twintigste international toegevoegd aan de selectie. De verdediger van Ajax dankt zijn late uitverkiezing aan een blessure van Joris Mathijsen.

De verdediger van Hamburger SV verliet dinsdag geblesseerd de training. "Hij kreeg een tik op zijn neus", lichtte bondscoach Marco van Basten toe. "De neus was niet gebroken maar is wel in het ziekenhuis recht gezet. Joris kan tegen de Engelsen spelen. Voor de zekerheid hebben we Heitinga toch maar opgeroepen."