NOORDWIJK - Zichtbaar verbaasd betrad Evander Sno maandagmiddag de trappen van hotel Huis ter Duin in Noordwijk. "Jezus, wat een camera's", doelde de middenvelder van Celtic op het legertje journalisten dat vooral in afwachting was van de komst van Clarence Seedorf. "Dit is dus Oranje. Wat een drukte allemaal."


Foto: Johan Westra | Seedorf geniet zichtbaar van zijn terugkeer in Oranje.

Voor het eerst in zijn loopbaan maakt Sno deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Marco van Basten heeft de 19-jarige middenvelder uitgenodigd voor de oefeninterland van komende woensdag met Engeland.

Shocktoestand

"Ik verkeer nog steeds in een soort shocktoestand. Dit had ik nooit verwacht", aldus de middenvelder die dit seizoen slechts drie keer in de basisformatie van Celtic startte. "Ik denk dat ik aardig kan voetballen. Dat moet ik nu maar laten zien."

Zin in

Sno is niet de enige debutant in de selectie van Oranje. David Mendes da Silva meldde zich maandag ook voor het eerst bij Van Basten. "Ik denk dat ik word beloond voor een goede serie wedstrijden. Ik ben goed bezig dit seizoen", zei de middenvelder van AZ. "Nu moet ik aantonen dat ik ook met de beste spelers van Nederland mee kan. Ik heb er zin in."