AMSTERDAM - James Blake heeft Rafael Nadal verslagen op de Masters Cup in Shanghai. De als achtste geplaatste Amerikaan was maandag in de gouden groep in twee sets te sterk voor de Spanjaard: 6-4, 7-6 (0). Nadal is op de afsluiter van het tennisseizoen in China als tweede geplaatst.

Blake doet dit jaar voor het eerst in zijn carrière mee aan de Masters. Hij verdiende door zijn achtste plaats op de wereldranglijst het laatste startbewijs voor het officieuze wereldkampioenschap.

Davydenko

Nikolay Davydenko, derde op de wereldranglijst, was met 7-6 (8), 3-6, 6-1 te sterk voor Tommy Robredo. Davydenko gaat samen met Blake aan de leiding in de gouden groep.

In de eerste set deden beide spelers nauwelijks iets voor elkaar onder. In de spannende tiebreak had Davydenko de langste adem. Robredo rechtte zijn rug en had aan één break genoeg om de tweede set binnen te slepen. Daarna zakte het spel van de Spanjaard echter weg. Davydenko maakte in de derde set ruim twee keer zoveel punten als Robredo, waardoor de Rus na bijna 2,5 uur spelen als winnaar van de baan stapte.

Davydenko bereikte vorig jaar de halve finale van de Masters Cup. Daarin verloor hij van de latere winnaar David Nalbandian.