MADRID - De Spaanse kranten kwamen maandag woorden tekort om Ruud van Nistelrooy te loven. De spits van Real Madrid maakte zondag vier doelpunten in de competitiewedstrijd tegen Osasuna (1-4). "Als Van Nistelrooy er zin in heeft, zullen alle tegenstanders beven van angst", aldus El Mundo.

De kwaliteitskrant El Pais kopte: "Ruud is een fenomeen." En in het wedstrijdverslag: "De trip naar Pamplona is een jaarlijkse barometer voor de kracht van Real Madrid. En de Madrilenen zijn weer sterk, zeker sinds Ruud van Nistelrooy met ze meereist."

Mike Tyson

"Real heeft een spits die net zo hard kan toeslaan als Mike Tyson. Met zijn vier doelpunten bezorgde deze fenomenabele Nederlandse spits iedereen een onvergetelijke avond."

Real

De krant AS ging in op het geringe aantal kansen van Real Madrid. "Sommigen zullen zeggen dat Real Madrid geluk had tegen Osasuna. Maar er is slechts een geluk: dat ze Van Nistelrooy in de ploeg hebben. We praten over Real Madrid en we bedoelen Ruud van Nistelrooij. Hoeveel goals had Real Madrid de afgelopen jaren kunnen maken als het een echte nummer 9 als Van Nistelrooy had gehad."

El Mundo: "Ruud liet met zijn vier doelpunten zien welke pure kracht deze spits heeft. Met zijn vierde doelpunt zette Van Nistelrooij de kroon op een uitmuntende wedstrijd."

Marca, dat kopt met "Van Nistelrooy slaat Osasuna in coma", laat Fabio Capello aan het woord. "Ruud is iemand met een neus voor het doel. Er zijn maar weinig spelers met dezelfde kwaliteiten als hij", aldus de Italiaanse oefenmeester van Real Madrid.

De Nederlandse aanvaller was de eerste speler in de Spaanse Primera Division sinds april 2004 die vier treffers in een wedstrijd maakte. David Villa, de toenmalige spits van Real Zaragoza, was de laatste geweest.