AMSTERDAM - Clarence Seedorf keert terug in Oranje. Zondagavond maakte bondscoach Marco van Basten bekend dat Seedorf is toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal, dit meldde Talpa.

Bekijk video

Afgelopen vrijdag presenteerde Van Basten zijn voorselectie voor het oefenduel tegen Engeland van aanstaande woensdag. Seedorf zat daar toen niet bij. Seedorf vervangt de geblesseerde Wesley Sneijder.

Gesprek

Tijdens een vraaggesprek in het programma De Wedstrijden bevestigde Clarence Seedorf de uitnodiging. "Van Basten heeft mij vanavond gebeld. Wij hebben een lang en goed gesprek gehad en maandag meld ik mij bij de selectie. Het is niet de bedoeling dat wij een strijd gaan voeren. Het is de bedoeling dat we elkaar gaan helpen", aldus de middenvelder

"Ik heb bijna drie jaar op dit moment gewacht, het is nu zaak voor mij om vooruit te kijken. Het zal voor mij een emotionele wedstrijd worden en hopelijk krijg ik wat speelminuten. Ik ben heel blij."

Seedorf kwam in 2004, tijdens het Europees Kampioenschap in Portugal, voor het laatst in actie voor het Nederlands elftal. De routinier heeft 77 interlands op zijn naam staan.