PARIJS - Floyd Landis heeft de training hervat. De Amerikaanse beroepswielrenner onderging in september een operatie aan de heup. Voor de Franse televisiezender France 2 bepleitte de winnaar van de Ronde van Frankrijk andermaal zijn onschuld voor doping.

Bekijk video

Landis werd eind juli in Parijs gehuldigd als tourwinnaar. Drie dagen later raakte bekend dat hij op doping was betrapt tijdens de laatste bergetappe. Hij zou testosteron tot zich hebben genomen.

Testosteron

"Ik heb geen testosteron gebruikt", herhaalde Landis zondag voor de Franse tv. "Ik hoop dat iedereen de bewijzen examineert voor ik word veroordeeld. Ik heb de Tour schoon gereden. In het dopinggeval zijn fouten begaan." Landis verklaarde dat op hij op de bewuste dag wel een injectie heeft gekregen. "Maar dat ging om corticosteroïden om pijn aan de heup te bestrijden."

De uitspraak in de dopingaffaire van Floyd Landis moet nog komen. Indien er een straf wordt opgelegd - wat een schorsing voor twee jaar kan zijn - zal zijn advocaat in beroep gaan. Landis: " Als ik kan terugkomen en opnieuw kan meedoen aan de Tour de France, zal dat een droom zijn voor mij."