MADRID - Ruud van Nistelrooy was zondagavond zo scherp als een mes. De spits besliste zondagavond voor Real Madrid de uitwedstrijd tegen Osasuna al in de eerste helft met een puntgave hattrick. Van Nistelrooy scoorde in 12e, 27e en 45e minuut. De Nederlander deed er vlak voor tijd nog een vierde bij. Real won met 4-1.

Van Nistelrooy verdubbelde zondagavond zijn productie in de Spaanse competitie. Hij voert inmiddels met Diego Milito (Zaragoza) en Frederic Kanouté (Zaragoza) de topscorerslijst aan met acht treffers.

"Een unieke dag", zei de Nederlander, die na de WK niet meer voor Oranje uitkwam. Twee jaar geleden trof hij ook al eens vier keer doel. Dat gebeurde toen in dienst van Manchester United. Op 3 november 2004 nam Van Nistelrooy voor de Engelsen eveneens de hele productie tegen Sparta Praag in de Champions League voor zijn rekening.

Kansen

"Nu was het echter anders en mooier. We kregen tegen Osasuna in totaal misschien maar vier of vijf kansen. Ze gingen er dit keer allemaal in", keek hij terug op zijn trefzekere avond. "We hebben vanavond hard gewerkt. Maar het mooie is dat elke pass bij me aankwam. Dit is amper te bevatten", zei de aanvalsleider van Madrid, die in de competitie acht keer heeft gescoord.

Uitgefloten

Van Nistelrooy had zondag met het hele Madrileense team nog iets goed te maken. Afgelopen week werd Real Madrid in eigen stadion nog hard uitgefloten na de nederlaag tegen Celta. "We waren zeer teleurgesteld na het duel tegen Celta. We moeten hard blijven werken en zorgen dat we blijven winnen."

"Komend weekeinde moeten we thuis ook een goede prestatie neerzetten tegen Racing Santander. We worden steeds een beetje beter. Dat moeten we zien vol te houden."

In de Spaanse competitie was het al weer twee jaar geleden dat een speler vier doelpunten in één duel verzorgde. De laatste die dat deed was David Villa in dienst van Zaragoza. Die scoorde op 24 april 2004 vier keer tegen Sevilla.

Barcelona

Ronaldinho heeft Barcelona zondagavond teruggebracht aan de top van de Spaanse voetbalcompetitie. De Braziliaanse vedette was met twee treffers grotendeels verantwoordelijk voor de zege (3-1) op Zaragoza.

Ronaldinho zorgde vier minuten voor tijd uit een vrije trap voor de 2-1. In de eerste helft had hij ook al een vroege achterstand uitgewist. In blessuretijd tekende Saviola nog voor de 3-1.

Door de zege passeerde Barcelona Sevilla op de ranglijst. De onttroonde koploper bleef zondagmiddag op 0-0 steken in de uitwedstrijd tegen Racing Santander. Barcelona heeft een punt voorsprong op Sevilla.