MADRID - Justine Henin-Hardenne is de beste tennisster van de wereld in 2006. De 24-jarige Belgische won zondag in Madrid de finale van het WTA Champpionships, 6-4 6-3 tegen de Française Amélie Mauresmo.

Zij besluit het tennisjaar ook als de nummer 1 van de wereldranglijst. Dit stond reeds voor het begin van de finale in Madrid vast.

Genoegdoening

Voor Henin was het de eerste zege in de WTA Championships. Zij volgt Mauresmo op als nummer 1 van de wereldranglijst. Haar zege in Madrid was een genoegdoening voor het verlies van twee grandslamfinales tegen de Française; de Australian Open en Wimbledon.

Tussendoor won zij wel zelf voor de derde keer Roland Garros maar moest zij in de finale van het US Open haar meerdere erkennen in de Russin Maria Sjarapova. Met Sjarapova rekende Henin zaterdag af in de halve finales.

Extatisch

Na afloop was Henin extatisch: "Dit kon gewoon niet mooier", juichte zij, "het was twijfelachtig of ik na twee maanden pauze wel aan deze seizoenfinale zou kunnen meedoen. Ik kwam hier, speelde goed, won en werd de nummer één. Het was een geweldig jaar met het bereiken van alle vier finales van het grandslam. Ik kan niet anders dan zeer tevreden zijn. Nu is het tijd voor een feest en een mooie vakantie."