PEKING - Autocoureur Jeroen Bleekemolen was zondag op het stratencircuit in Peking dichtbij een dubbele overwinning in de derde race van de A1GP. Na de winst vanaf pole position in de sprintrace, lag de coureur van Team Nederland tot tien minuten voor de finish ook aan de leiding in de hoofdrace.

In bocht vier van het 2,4 kilometer lange circuit ging het mis. Bleekemolen spinde en gleed achteruit de bandenstapel in.

De oranje bolide werd uiteindelijk als veertiende geklasseerd. Italië met Enrico Toccacelo achter het stuur won de hoofdrace voor de Brit Oliver Jarvis en de Australiër Karl Reindler.

Na drie races in de A1GP deelt Team Nederland de negende plaats met 15 punten.

Sprintrace

Team Nederland won voor het eerst dit seizoen de sprintrace over 20 minuten. Bleekemolen toonde zich heer en meester en mocht daardoor ook vanaf de beste plek starten in de hoofdrace over 70 minuten. Opnieuw was de Nederlander goed weg en hij nam al snel een grote voorsprong.

Een uur lang reed Bleekemolen fier op kop: "We hadden deze race ook gewoon moeten winnen'', aldus de 24-jarige coureur. "Bij het aanremmen voor bocht vier schoot mijn voet van het rempedaal. De auto spinde en schoot over een hobbel de banden in. Ik kon niet meer corrigeren.''

Bleekemolen baalde na afloop: "Het winnen van de sprintrace is natuurlijk mooi, maar daar koop ik nu even niets voor.'' Teambaas Jan Lammers reageerde eveneens teleurgesteld: "Dit gaat nog heel lang pijn doen. We hadden een van de allersnelste pitstops en dan heb je dit. Er is maar één oplossing en dat is dat we het een volgende keer gewoon weer doen en dan wel afmaken. Het team was dit weekeinde supergemotiveerd en die instelling moeten we vasthouden.''