LONDEN - Didier Drogba heeft zaterdag met drie goals Chelsea geholpen aan een ruime competitiezege (4-0) op Watford. Naast de Ivoriaan droeg ook de Oekraïner Andrei Sjevtsjenko met een treffer bij aan de zege. Bolton Wanderers, nummer drie in de Premier League, verloor twee punten door uit bij Sheffield United met 2-2 gelijk te spelen.

Bolton verspeelde zo de derde plek aan Aston Villa, dat met 1-0 bij Everton won en een beter doelsaldo heeft dan Bolton. Beide ploegen hebben 21 punten. Arsenal kan zondag langszij komen, daarvoor moet de ploeg van Robin van Persie thuis winnen van Liverpool.

Bij Everton - Aston Villa ging de aandacht voornamelijk uit naar de onfortuinlijke Australisch international Tim Cahill. De middenvelder die deze zomer bij het WK in Duitsland onder leiding van Guus Hiddink furore maakte, liep een op het oog ernstige knieblessure op.

Cahill kwam keihard in botsing met ploeggenoot Lee Carsley, waarbij de knie van de Australiër onnatuurlijk knikte. Hoe zwaar de kwetsuur precies is, moet nog blijken.

Manchester United

Manchester United heeft zaterdag de koppositie in de Engelse voetbalcompetitie behouden. De club won de uitwedstrijd bij Blackburn Rovers met 0-1. Louis Saha was de matchwinner. ManUnited staat na twaalf speelronden 3 punten voor op naaste achtervolger Chelsea, dat met 4-0 won van Watford.

Wigan Athletic, met Denny Landzaat en Arjan de Zeeuw in de basis, won ondanks een eigen goal van De Zeeuw met 3-2 van Charlton Athletic. De bezoekers scoorden pas nadat de Nederlandse spits Jerrel Hasselbaink was ingevallen. Hij scoorde zelf overigens niet. Wigan staat keurig achtste in de Premier League.