MAASTRICHT - FC Den Bosch heeft de tweede periodetitel in de eerste divisie bijna binnen. De Brabanders profiteerden vrijdagavond optimaal van het verlies van Helmond Sport door zelf met 3-2 in Maastricht van MVV te winnen. FC Den Bosch kwam daardoor op achttien punten, evenveel als koploper ADO Den Haag. De Hagenaars hebben echter al een periodetitel binnen.

FC Den Bosch moet voor het echte feest wachten op het resultaat van TOP/Oss - Volendam. Die wedstrijd werd vrijdag afgelast en wordt dinsdag gespeeld. Volendam kan nog op gelijke hoogte komen, maar moet wel met grote cijfers winnen.

Helmond Sport begon vrijdag als grootste kanshebber op de tweede periodetitel. De Helmonders troffen echter in nummer twee Emmen een zware tegenstander, die direct duidelijk maakte niet mee te werken aan een feestje van de thuisclub. De Groot, huurling van FC Utrecht, scoorde in veertig minuten drie keer voor Emmen. De Groot heeft inmiddels zestien treffers achter zijn naam staan.

Helmond Sport leek kansloos

Na de 0-3 leek Helmond Sport verder kansloos. De ploeg van Jan van Dijk kwam in de tweede helft terug door Van Dinteren en Hendriksen, voor Junqueira de bijna 4000 toeschouwers helemaal in een rouwstemming bracht met de vierde Emmense treffer. De derde Helmondse treffer van Alebrecht maakte het duel in de slotminuut nog even spannend.

FC Den Bosch profiteerde van de uitglijder van Helmond Sport door in het diepe zuiden MVV te verslaan. De Bosschenaren kwamen door Beekmans en Van de Laak snel op 2-0. Uiteindelijk won de ploeg met 3-2, omdat na de geruststellende derde Brabantse treffer van Jansen ook Van der Weert en Daumantus nog het Bossche doel vonden. Van een echt feest was voor FC Den Bosch nog geen sprake. Volendam kan de Brabanders alleen door een zege met vijf treffers verschil dinsdag op TOP/Oss van de periodetitel afhouden. FC Den Bosch heeft een doelsaldo van plus acht. Volendam staat op plus vier.

ADO stuurt VVV met 5-1 terug

ADO Den Haag handhaafde de voorsprong van twee punten aan kop van de ranglijst op Emmen door VVV met een nederlaag van 5-1 naar Limburg terug te sturen. ADO Den Haag (40 punten) en Emmen (38) hebben inmiddels een groot gat geslagen met nummer drie Heracles Almelo (32). FC Dordrecht behaalde de vierde zege op rij door met 3-2 in Sittard van Fortuna te winnen. Fortuna blijft laatste. Streekgenoot MVV staat er net boven.