NANTERRE - De aanklager in de rechtszaak tegen de betrokkenen in de dopingaffarie rond de Franse wielerploeg Cofidis zal geen gevangenisstraf eisen tegen de Britse renner David Millar.

Voor de rechtbank van Nanterre bevestige Millar dinsdag nogmaals dat hij epo en testosteron had gebruikt om zijn prestaties te verbeteren.

Aanklager Hossaert liet donderdag zijn eis van een celstraf van drie maanden tot een jaar vallen, mede omdat hij niet kon aantonen of Millar zijn verboden preparaten in Frankrijk dan wel in Spanje in bezit had gehad. Ook soigneur Boguslaw Madejak hoeft geen gevangenisstraf meer te vrezen, als de rechter de aanklager volgt.

Cel

Hij verbleef eerder al zes maanden in een cel voor het toedienen en in bezit hebben van verboden preparaten.

Een bij de affaire betrokken Parijse apotheker hoorde zes maanden tot een jaar voorwaardelijk eisen. Tegen de andere verdachten, onder wie de (ex-)renners Massimiliano Lelli en Philippe Gaumont, werden voorwaardelijke straffen geëist. De lage strafmaat werd door de procureur als volgt verklaard: "Sporters die zich drogeren worden in Frankrijk niet beschouwd als delinquenten, maar als zieken."