AMSTERDAM - Raymond Domenech kan de verloren WK-finale van Frankrijk tegen Italië nog steeds niet accepteren. De Franse bondscoach beschouwt de tweede plek van vier maanden geleden op het WK in Duitsland als een bittere teleurstelling. "Ik ben nog er nog steeds niet overheen. Dat zal nog jaren duren", stelt hij in de Franse sportkrant L'Equipe.

Frankrijk verloor de finale op het wereldkampioenschap voetbal in de strafschoppenserie van de Italianen, na 1-1 in de reguliere speeltijd.

Domenech wijt het verlies echter niet aan de rode kaart die aanvoerder Zinedine Zidane tijdens het duel opliep omdat hij Materazzi een kopstoot had gegeven. "Ik ben boos op de hele wereld, maar niet op Zizou. Er knapte iets bij hem, maar dat is enkel menselijk."

Zidane

Het incident tussen Zidane en Materazzi heeft volgens Domenech wel een smet geworpen op het WK. De coach meent dat de kopstoot na afloop van het duel teveel is opgeblazen. "Wat mij het meest frustreert is dat het incident de prestatie van Frankrijk en zelfs de eindzege van Italië op het WK heeft overschaduwd."