WATFORD - Tim Krul heeft een knieoperatie ondergaan en is vier tot zes weken uitgeschakeld. De jonge Haagse doelman van Newcastle United, die vorige week tegen Palermo een Europees droomdebuut maakte, kreeg dinsdagavond tijdens de warming-up voor de bekerwedstrijd bij Watford zoveel last van het gewricht, dat trainer Glenn Roeder besloot hem naar het ziekenhuis te sturen.

Daar bleek een chirurgische ingreep nodig om een kraakbeenbeschadiging te verhelpen. De 18-jarige Krul, vorig jaar weggelokt bij ADO Den Haag, had al voor de UEFA-cupwedstrijd op Sicilië last van zijn knie. Hij keepte niettemin voortreffelijk.

Tegen Watford zou hij overigens niet hebben gespeeld. Newcastle won na het nemen van strafschoppen. Ditmaal was Steve Harper de held in het doel.

Veelbelovend

Krul is woensdag van Bushey, waar hij werd geopereerd, naar Newcastle vervoerd. Hij krijgt alle tijd te herstellen. "Het is absoluut niet nodig hem zo snel mogelijk weer fit te krijgen. Tim is jong en zeer veelbelovend", zei Roeder, die zuinig wil zijn op het Nederlandse talent.

Newcastle moet het waarschijnlijk nog veel langer stellen zonder Shola Ameobi. De 25-jarige aanvaller kampt al lang met een heupblessure.

Na twee weken rust is er geen verbetering merkbaar, waardoor een operatie onvermijdelijk is. Ameobi gaat daarvoor zo snel mogelijk naar een Amerikaanse specialist. "Dat betekent wel meteen het einde van het seizoen voor hem", aldus de geplaagde Roeder.