AMSTERDAM - Trainer Henk ten Cate van Ajax weet nog niet of hij donderdagavond tijdens de thuiswedstrijd in het nationale bekertoernooi tegen ADO Den Haag een beroep op Gabri doet. De Spanjaard heeft last van zijn nek.

Ten Cate wil met het oog op de thuiswedstrijd van komende zondag tegen PSV geen risico met de middenvelder nemen. John Heitinga mist de bekerwedstrijd omdat hij geschorst is.

Nicolea Mitea behoort wel weer tot de selectie. De Roemeen is fit en wordt door Ten Cate beloond voor zijn goede prestaties op de training en in het tweede elftal.

Ook Ajax' tegenstander staat zondag voor een belangrijke wedstrijd. ADO Den Haag gaat dan op bezoek bij Sparta. Bij een nederlaag is de ploeg van trainer Frans Adelaar de nieuwe hekkensluiter van de eredivisie.

PSV

PSV, dat het donderdag in het bekertoernooi opneemt tegen Vitesse, houdt ook rekening met de competitietopper van zondag. Trainer Ronald Koeman spaart in Arnhem Philip Cocu.

"Cocu is niet helemaal fit. Hij is er tegen Ajax echter wel weer bij", stelde Koeman. De oefenmeester verwacht in Amsterdam ook weer een beroep te kunnen doen op verdediger Manuel da Costa. De inzet van Diego Tardelli blijft twijfelachtig.

Het is nog niet duidelijk wie Cocu tegen Vitesse vervangt. Koeman moet een keus tussen Mika Väyrynen, Ismael Aisatti en Jason Culina maken.