LONDEN - De spelers van Manchester United hebben het feest van manager Alex Ferguson flink verpest. De Schotse coach, twintig jaar in dienst bij de club, zag dat zijn formatie in de achtste finales van de League Cup met 1-0 verloor van Southend United, een club uit de tweede klasse van Engeland.

Freddy Eastwood werd de held van Southend door in de 27e minuut een vrije trap achter de doelman van Manchester United te schieten.

De club uit de Premier League, met Rooney en Cristiano Ronaldo, probeerde de gelijkmaker te forceren maar slaagde niet in die opzet.

Celtic

In de Schotste League Cup heeft ook Celtic zich dinsdag geblameerd. De koploper van de Schotse competitie verloor op eigen veld van Falkirk na strafschoppen. Celtic-speler Evander Sno miste de beslissende penalty.

Nadat beide formaties in de reguliere speeltijd niet wisten te scoren, trof zowel Celtic als Falkirk in de extra tijd eenmaal doel. Vanaf de strafschopstip bleken de voetballers van Falkirk hun zenuwen beter onder controle te hebben.

Falkirk kwalificeerde zich zodoende voor de halve finale van de League Cup. Dat gold ook voor Kilmarnock dat Motherwell uitschakelde.