LIVERPOOL - Gemengde gevoelens overheersten bij coach Mike Snoei, nadat Vitesse in de derde ronde van het toernooi om de UEFA-beker was uitgeschakeld door Liverpool.

"Aan de ene kant ben ik tevreden", sprak hij. "We hebben vrijwel geen kansen weggegeven en met z'n allen een goede prestatie neergezet. Aan de andere kant vraag je je af, wat zou er zijn gebeurd als we vroeg in de wedstrijd hadden gescoord."

Vitesse kreeg die kans, maar Peeters kopte op de paal. "Scoren is een kwaliteit en die bezitten wij de laatste tijd niet of nauwelijks. Dat neemt niet weg dat op dit niveau dergelijke mogelijkheden gewoon benut moeten worden."

In dat geval was veel mogelijk geweest. Snoei: "Van het begin vond ik Liverpool zeer onrustig. Als wij op voorsprong waren gekomen was dat ongetwijfeld nog erger geworden. Bovendien is het een elftal dat niet graag het spel maakt. Zijn ze gedwongen risico's te nemen, dat had ons dan veel ruimte opgeleverd."

Toch had Snoei voldoende positieve punten gezien. Bijvoorbeeld het debuut van de 18-jarige Michael Jansen. "Debuteren op Anfield, dat kan eigenlijk niet", vond de trainer. "Maar het moest en hij heeft het tegen twee topspitsen fantastisch gedaan. Eigenlijk is hij geen moment in de problemen geweest."