MADRID - In de openingswedstrijd van de WTA Championships in Madrid heeft titelpretendent Amélie Mauresmo een zware nederlaag geleden. De Française ging met 6-2 6-2 onderuit tegen de Russische speelster Nadia Petrova.

Bekijk video

Het betrof de eerste wedstrijd in de gele groep met verder de Zwitserse Martina Hingis en de Waalse Justine Henin-Hardenne.

Mauresmo, herstellende van een blessure aan een elleboog, moet de twee resterende wedstrijden in de groep winnen om de halve finale te bereiken.

Sjarapova

Maria Sjarapova is het WTA Championship in Madrid sterk begonnen. De Russische favoriete versloeg in de eerste tennispartij van de rode groep haar landgenote Jelena Dementjeva met 6-1 6-4.

Bij winst in het officieuze wereldkampioenschap met de acht beste speelsters van de wereld kan Sjarapova het tennisjaar afsluiten als nummer 1 van de wereld. De Belgische Justine Henin-Hardenne en de Française Amélie Mauresmo hebben daar ook nog kans op.

Henin

Ook Justine Henin-Hardenne won haar eerste partij in Madrid. De Waalse tennisster was in drie sets te sterk voor Martina Hingis: 6-2 6-7 (5) 6-1.