LONDEN - De Engelse voetbalbond FA stelt een onderzoek in naar de felle kritiek van enkele Chelsea-spelers op scheidsrechter Graham Poll. Vooral Ashley Cole en Frank Lampard trokken zondag na de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Tottenham Hotspur stevig van leer tegen de arbiter. De bond ondervraagt de komende dagen zowel de spelers als Poll.

Poll gaf zondag tijdens de Londense derby zes spelers van Chelsea een gele kaart, stuurde John Terry met rood naar de kant en keurde een treffer van Didier Drogba af.

Thuisblijven

"Als je zo'n scheidsrechter krijgt toegewezen, kan je net zo goed thuisblijven", mopperde Cole na afloop. Volgens de verdediger fluiten de scheidsrechters tegen Chelsea, omdat de club zo veel succes heeft. Mogelijk kan dit soort kritiek niet door de beugel bij de FA.

Integriteit

De voorzitter van de scheidsrechterscommissie, Keith Hackett, is ontstemd over de kritiek op Poll. "Dit is heel teleurstellend. De integriteit van een van mijn scheidsrechters wordt in twijfel getrokken." Hackett vindt dat spelers een arbiter niet publiekelijk moeten afvallen. "Ze kunnen bij ons alles op een normale manier aankaarten."

Chelsea raakte door de nederlaag achterop bij koploper Manchester United. De Mancunians hebben 28 punten uit elf duels, Chelsea verzamelde drie punten minder.