AMSTERDAM - Jan Vennegoor of Hesselink keert dinsdag terug in de basis bij Celtic in de League Cup-wedstrijd tegen Falkirk. Zaterdag viel de aanvaller in tijdens het met 2-1 gewonnen competitieduel met Hearts. Hij keerde bijna een maand geleden terug bij de Schotse ploeg na een enkelblessure, maar kreeg direct daarna weer last van het gewricht.

Ook Thomas Gravesen keert tegen Falkirk terug in de basis bij Celtic. De Deense middenvelder kampte de afgelopen maand met een dijblessure. Trainer Gordon Strachan noemt de afwezigheid van de twee op de website van de club uit Glasgow een groot gemis in de laatste wedstrijden van zijn elftal. "Het is goed om ze weer terug te hebben."

De terugkeer van Gravesen is wellicht slecht nieuws voor Evander Sno. De Nederlander speelde de afgelopen weken als zijn vervanger bij Celtic. Hij is door bondscoach Marco van Basten opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel met Engeland van volgende week woensdag. Ook Vennegoor of Hesselink maakt deel uit van de voorlopige selectie van Oranje.