MECHELEN - Oud-voetballer Piet den Boer heeft samen met Fi Vanhoof en tv-journalist Mark Uytterhoeven een nieuw reddingsplan voor het noodlijdende KV Mechelen bedacht. De Nederlander en oud-spits van de club opent samen met zijn voormalige trainer en Uytterhoeven een rekeningnummer. Dat geeft supporters van de vereniging de gelegenheid 1000 euro te storten.

"De club is gered als 2500 mensen gehoor aan onze oproep geven", aldus Uytterhoeven. Het trio ziet het initiatief als laatste mogelijkheid de club te redden. De donateurs krijgen hun geld terug wanneer KV Mechelen alsnog failliet gaat. Wanneer het plan slaagt, krijgen de gulle supporters de komende vijf jaar vijf procent korting op hun seizoenkaart.

KV Mechelen kan de laatste twee wedstrijden voor de winterstop gewoon afwerken. De clubleiding vond voldoende spelers bereid voor een minimale vergoeding in actie te komen. KV Mechelen ontsloeg maandag alle spelers omdat het geen geld meer had om hen te betalen. Bij de club staan de Nederlanders Eric Viscaal, Martijn van Galen, Dave de Jong en Mathieu Boots onder contract.