HILVERSUM - Clarence Seedorf betreurt het dat bondscoach Marco van Basten het bij Oranje nog steeds niet met hem aandurft. "Ik vind het jammer dat we nog niet hebben kunnen samenwerken", zei de gelouterde middenvelder van AC Milan maandag in het RTL-programma Voetbal Insite.

Seedorf (30) ging in Hilversum voor de eerste keer serieus in op zijn verbanning uit Oranje. Sinds Van Basten na het EK in 2004 aantrad als bondscoach werd de voormalige Ajacied niet meer voor de Nederlandse selectie opgeroepen. Het optreden van Seedorf maandagavond in de RTL-studio had veel weg van een charmeoffensief.

Uitdaging

"Ik heb het hoofdstuk Oranje nog niet afgesloten", benadrukte Seedorf. "Ook na twee jaar zie ik het nog steeds als een uitdaging om onder Van Basten voor de nationale ploeg uit te komen. Hij zou dat ook als een uitdaging moeten zien."

Seedorf kreeg tijdens de uitzending enkele uitspraken over zichzelf van Van Basten te zien en te horen. "Dit is nieuw voor mij. Ik vind het niet leuk om hiermee te worden geconfronteerd. Ik zeg in de media ook niets over hem. Omdat ik Van Basten nog niet ken en hij kent mij nog niet."

Kans

Seedorf sprak maandagavond vrijmoedig over zijn doelen en zijn dromen. "Ik wil nog heel graag met Oranje bij een eindtoernooi voor de prijzen gaan. Daarbij heb ik wel de hulp nodig van Van Basten."

"Hij moet mij de kans geven om mijn droom waar te maken. Als Van Basten me toch niet meer wil, ben ik beschikbaar als dispensatiespeler voor het olympisch elftal. Want ook deelname aan de Olympische Spelen is nog altijd een droom van mij."