MADRID - Amélie Mauresmo weet nog lang niet of ze het seizoen afsluit als nummer één van de wereld. Bij de Masters Cup, die dinsdag begint, proberen twee speelsters de koppositie van de Française over te nemen. Bij het toernooi in Madrid liggen zowel de Russische Maria Sharapova als de Belgische Justine Henin-Hardenne op de loer.

Henin lijkt de beste papieren te hebben. De nummer drie van de wereld is bij het bereiken van de finale verzekerd van de eerste plaats. Mauresmo, die als titelverdedigster veel punten kan verspelen, heeft het handhaven van haar koppositie niet in eigen hand. "Het zal heel moeilijk worden", weet de winnares van Wimbledon. "Maar ik ben er wel helemaal klaar voor."

Mauresmo opent het toernooi dinsdag met een partij tegen Nadia Petrova. Later op de dag speelt Sharapova tegen Elena Dementieva, terwijl Henin het opneemt tegen Martina Hingis. De overige deelneemsters aan het toernooi, waar de beste acht speelsters van het jaar het tegen elkaar opnemen, zijn Svetlana Kuznetsova en Kim Clijsters.