AMSTERDAM - Alan Pardew heeft Arsène Wenger zijn excuses aangeboden voor het opstootje aan het einde van het competitieduel tussen West Ham United en Arsenal. Wenger ontplofte zondag van woede toen Pardew in zijn ogen te overdreven de winnende treffer van zijn ploeg vierde. "Ik bied Arsène mijn excuses aan als ik hem heb uitgedaagd", verklaart de West Ham-coach aan de BBC.

"Het spijt me dat ik overenthousiast heb gereageerd na de goal."

Pardew maakt deze voetbalkalender een tegenvallend seizoen door met West Ham. "Vermoedelijk kwam deze frustratie er na het doelpunt uit", stelt de trainer. "Arsène stoorde zich aan mijn gejuich en daar had hij waarschijnlijk gelijk in. Het was echter niet persoonlijk bedoeld, ik was enkel de goal aan het vieren."

"Ik heb groot respect voor Arsène en daar komt geen verandering in. Hopelijk zijn we volwassen genoeg om elkaar in de ogen te kijken."

Arsenal verloor zondag de uitwedstrijd tegen West Ham in de laatste minuut door een treffer van Marlon Harewood. De competitiewedstrijd werd op het veld ontsierd door enkele incidenten. Zo werd bij Arsenal Robin van Persie geraakt door een vanaf de tribune geworpen muntstuk. Wenger weigerde na afloop van het duel zijn collega van West Ham de hand te schudden.