AMSTERDAM - Alex Ferguson had zeer lovende woorden over voor Ruud van Nistelrooy na de-0 winst van Manchester United tegen Deportivo La Coruña in de ChampionsLeague. "De afgelopen weken presteert hij geweldig", aldus de Schotseoefenmeester. De Brabantse aanvaller maakte woensdagavond op Old Traffordbeide doelpunten.

"Ruud heeft fantastische dingen laten zien", vervolgde Ferguson zijn betoogover de Nederlander. "Hij is één van de beste spitsen ter wereld, dat wistenwe al. Deze doelpunten bevestigen dat nog een keer. Vooral zijn eerste wasprachtig. Hij had er overigens makkelijk meer kunnen maken, want twee goalsvan hem werden afgekeurd en twee maal had hij recht op een strafschop."

Van Nistelrooy was zelf ook tevreden over zijn prestatie. "Het ging goed. Ik ben snel en voel mefit. Van mijn hamstring heb ik helemaal geen last meer." De oud-PSV-er sprakzijn waardering uit voor het Engelse publiek, dat hem dankte met een overweldigendapplaus toen de international een minuut voor tijd werd gewisseld. "Zospelen en dan met een staande ovatie het veld verlaten. Daar doe je hetvoor."