NEW YORK - Het doel van de zevenvoudig Tourwinnaar lag bij drie uur. Lance Armstrong liep zondag de eerste marathon in zijn leven en constateerde na ruim 42 kilometer dat hij ook die uitdaging met succes had afgerond.

Bekijk video

De Amerikaan, die vorig jaar na zijn zevende succes in de Tour de fiets in de garage zette, finishte als nummer 869 in de marathon van New York in 2 uur, 59 minuten en 36 seconden.

Webcam

Armstrong was één van de ruim 38.000 deelnemers. Rond zijn deelname ontspon zich een hele show. Via een webcam kon voor bijna 5 dollar zijn tocht door New York live worden gevolgd.

Televisie-camera's hielden hem de hele race in het zicht. Met zijn debuut haalde de oud-wielrenner 600.000 dollar voor zijn foundation op. Armstrong kreeg keurig enkele tempomakers aan zijn zijde mee.

Voormalig winnaar Alberto Salazar, tweevoudig olympisch kampioen Hicham el Guerrouj en oud-olympisch kampioene Joan Benoit Samuelson steunden hem in de lange voettocht. "Zonder de hulp van New York had ik er echt wel drieëneenhalf uur over gedaan", zei de Amerikaan.