MILAAN - AC Milan heeft zondag opnieuw een gevoelige tik gekregen in de Serie A. De ploeg verloor de uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo met 2-0. Het was de derde nederlaag in vier competitieduels voor de Milanezen. In de afgelopen weken ging de ploeg van Clarence Seedorf ook al onderuit tegen Palermo en Inter.

Die twee ploegen, die aan kop gaan in de Serie A, maakten zondag geen fout. Inter won thuis met 2-0 van Ascoli, Palermo versloeg met dezelfde cijfers voor eigen publiek Sampdoria. De lijstaanvoerders hebben vier punten voorsprong op AS Roma, dat zondagavond Fiorentina met 3-1 versloeg.

De bezoekers kwamen door de Tsjechische verdediger Tomas Ujfalusi op voorsprong. Daniele de Rossi maakte nog voor rust gelijk. In de tweede helft scoorde Rodrigo Taddei tweemaal voor de Romeinen.

Straf

Ac Milan is in de competitie aan een mindere periode bezig. De achterstand op Inter en Palermo bedraagt al zeventien punten, voor een groot deel veroorzaakt door de straf van acht punten in mindering aan het begin van het seizoen wegens betrokkenheid bij een fraudeschandaal.

De derde nederlaag deze competitie kwam tegen het gepromoveerde Atalanta pas in de tweede helft tot stand. Nicola Ventola scoorde na rust met een halve volley. De beslissing viel in blessuretijd toen Andrea Soncin de 2-0 noteerde. AC Milan staat zestiende.

Zanetti

Inter kwam tegen Ascoli moeizaam op gang. "Ascoli is een lastig te bespelen opponent", vond trainer Roberto Mancini. Zanetti vond pas kort voor de rust een gat in de defensie van Ascoli, na een aanval die werd opgezet door oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic en Hernan Crespo. De 2-0 was een eigen doelpunt van Mirko Cudini kort na de pauze. Hij tikte een voorzet van Luis Figo achter zijn doelman. Ascoli had een beter resultaat in het zicht, maar zag Michele Fini na ruim een uur een strafschop missen.

Palermo-trainer Francesco Guidolin was niet alleen blij met de zege op Sampdoria (2-0), maar constateerde vooral tevreden dat zijn defensie eindelijk het doel schoon had gehouden. "De laatste tijd incasseerden we gewoon te veel treffers." Eugenio Corini (35e) en Cristian Zaccardo (70e) tekenden voor de treffers van Palermo.