ROTTERDAM - Feyenoord heeft zondag in De Kuip de derde competitiezege op rij behaald. De Rotterdamse ploeg versloeg Vitesse met 2-1. Eerder won de formatie van coach Erwin Koeman met dezelfde cijfers van FC Twente en Roda JC.

Voor Feyenoord scoorden André Bahia en Theo Lucius. Danko Lazovic (ex-Feyenoord) bracht tussendoor de gelijkmaker op zijn naam. Hoewel de Serviër vooraf anders aangaf, vierde hij de gelijkmaker tegen zijn oude werkgever op uitbundige wijze.

Niet niks

"Ik feliciteer Erwin van harte met deze overwinning", sprak Vitesse-trainer De Mos na afloop grootmoedig. "Drie keer op rij winnen is niet niks, zeker niet in de situatie waarmee hij met Feyenoord zit."

Koeman reageerde gevat op de verbale steun van zijn voormalige trainer. "Ik was het vroeger al heel vaak eens met Aad", grapte hij. De Mos noemde Koeman "Rinus" in de Kuip. "Ach, dat stamt nog uit onze tijd bij KV Mechelen", legde Koeman geamuseerd uit. "Ik liep na een knieoperatie soms met een knieband op het trainingsveld. Zo liep Rinus Israel er volgens Aad ook altijd bij. Hij doopte me toen in Rinus en zo heet ik voor hem nog steeds."