DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de eerste zege van het seizoen, die vorig weekeinde werd behaald, geen vervolg kunnen geven. De thuisclub mocht zich zaterdagavond zelfs gelukkig prijzen dat het duel met Excelsior in de slotfase toch nog met een gelijkspel (2-2) werd beëindigd. Tininho benutte zes minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd een strafschop.

De Hagenaars zagen deze periode de kans schoon om zelfvertrouwen op te doen. Drie competitiewedstrijden op rij stuit de ploeg van trainer Adelaar op tegenstanders die zich óók vooral op het vrijblijven van degradatiegevaar dienen te richten. De aanzet was hoopgevend, Heracles werd vorig weekeinde in het Zuiderpark met 2-0 verslagen, Excelsior had geen trek om mee te werken. Voor volgende week zondag staat voor ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma.

ADO Den Haag domineerde zaterdagavond de eerste 40 minuten van de wedstrijd, maar kwam daarin niet verder dan een vijftal onbenutte kansen. Kolk was twee keer dichtbij de openingstreffer, bij zijn eerste poging was het boogballetje te hoog gemikt, even later kon Van Nieuwstadt zijn inzet nog op de doellijn keren. Elia stuitte tot tweemaal toe op doelman Zwarthoed, Mols kopte een bal net voorlangs het doel van de Rotterdammers.

Gevaarlijk

In de slotfase van de eerste helft was Excelsior, waar middenvelder Simr en verdediger Gyan al snel met spierblessures plaats moesten maken, plots gevaarlijk. Invaller Guijo-Velasco schoof de bal tegen de paal, amper 60 seconden later was het toch raak toen Slory na fraai aangeven door Van Dieren de Haagse verdediging incluis doelman Zwinkels omzeilde.

Nog voor de rust trok Mols namens ADO Den Haag de stand alweer in evenwicht. In de tweede helft poogde Excelsior wat meer in voorwaartse richting te voetballen. De beste mogelijkheden op 2-1 waren aanvankelijk voor de thuisclub, Kolk en Mols schoten de bal rakelings voorlangs. Het was echter Slory die andermaal toonde slechts weinig ruimte nodig te hebben om te scoren, het was zijn vijfde treffer dit seizoen. Voldoende voor de zege voor de Kralingers was het echter niet.

Excelsior slaagde er in het laatste, ,Haagse kwartiertje', met tien man (tweede geel Zijm) niet in stand te houden tegen de toenemende druk van de thuisclub. Nijhuis gaf op aangeven van zijn assistent een strafschop na een overtreding van Piqué op Elia. Tininho maakte vanaf elf meter geen fout, 2-2.