LIVERPOOL - Dirk Kuyt leidde Liverpool zaterdag naar een thuiszege op Reading (2-0). De spits maakte beide treffers voor zijn club en kreeg als dank voor zijn verdiensten een publiekswissel.

Ook Boudewijn Zenden leverde een bijdrage aan de terechte zege van Liverpool. De geboren Limburger maakte deel uit van de basisformatie van de Engelse club. Hij moest na ruim een uur plaatsmaken voor Mark Gonzales.

Van der Sar

Succes was er ook voor Edwin van der Sar. De keeper van Manchester United hield opnieuw zijn doel schoon. Hij keek tevreden toe hoe twee aanvallers van zijn ploeg de thuiswedstrijd tegen Portsmouth binnen tien minuten beslisten. Na de snelle doelpunten van Louis Saha en Cristiano Ronaldo tekende invaller Nemanja Vidic in de 66e minuut voor de derde treffer van de koploper.

Chelsea kan zondag weer op gelijke hoogte met Manchester United komen. De ploeg moet dan wel de uitwedstrijd bij Tottenham Hotspur winnend afsluiten. Ook Arsenal komt zondag in actie. De formatie gaat op bezoek bij West Ham United.

Nummer drie Bolton Wanderers verloor voor eigen publiek van Wigan Athletic (0-1). Lee McCulloch maakte in de 79e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Arjen de Zeeuw en Denny Landzaat speelden de hele wedstrijd voor Wigan. Everton profiteerde niet van de nederlaag van Bolton Wanderers. De ploeg verloor van Fulham (1-0). Na zes gelijke spelen en vier nederlagen boekte Watford de eerste competitiezege. Middlesbrough verloor met 2-0.

Krul

Newcastle United verloor voor eigen publiek van Sheffield United (0-1). Tim Krul bekeek het duel vanaf de tribune. De Hagenaar blonk afgelopen donderdag nog uit tijdens de uitwedstrijd bij Palermo.

Eerste doelman Steve Harper kreeg toen rust. Paul Srnicek is de vaste tweede doelman van Newcastle United.