ROOSENDAAL - Tegen Eindhoven, FC Zwolle en Excelsior stierf NAC in drie voorgaande episodes van het nationale bekertoernooi een vroege dood. Woensdagavond plaatsten de Bredanaars zich voor de achtste finales van de beker na een 3-1 in Roosendaal op RBC.

Dit bekerduel werd eerder wegens mist afgelast. In de achtste finales speelt NAC begin februari in Arnhem tegen Vitesse. RBC kwam in de 23e minuut aan de leiding door een treffer van Geert den Ouden, 1-0. Den Ouden werd vrij voor Babos gezet door Vos. De Roosendaalse treffer stond haaks op het wedstrijdbeeld. NAC voetbalde beter, in het bijzonder op het middenveld waar Schreuder de zaken regelde. Het Bredase antwoord kwam snel. Nadat eerst Stewart een uitstekende kans op 1-1 liet liggen, was het Engelaar die raak schoot.

Drie minuten na de openingstreffer draaide de ex-Feyenoorder zich knap vrij in een overbevolkte Roosendaalse achterhoede om vervolgens met links verwoestend uit te halen, 1-1.

Zowel RBC als NAC miste daarna opgelegde kansen op een voorsprong bij rust. Sillah deed dat tot tweemaal toe. Kornejev, de Rus, stond in de basisopstelling ten koste van Boussaboun, schoot alleen voor doelman Aerts te zacht in.

Snel na rust zette NAC de stap naar de volgende bekerronde. Bobson gaf in de 52e minuut de voorzet op maat, Engelaar kopte met overtuiging binnen, 1-2. De misser van Vos (alleen voor Babos naast) leek de doodsteek voor RBC, maar de Roosendalers veerden op na een rode kaart voor Schenning (62e minuut) wegens opzettelijk hands. Zonder succes, tien NAC-spelers kwamen zelfs nog op 1-3 na een treffer van invaller Arne Slot in de 85e minuut.