HASSELT - Michaëlla Krajicek is de finale van het tennistoernooi in Hasselt misgelopen. De Nederlandse verloor zaterdagmiddag in de halve eindstrijd van de Estse Kaia Kanepi, die als qualifier aan een sterk toernooi in België bezig is.

Krajicek verloor het duel in twee sets: twee keer 6-4. Een dag eerder had de nummer 41 van de wereldranglijst nog met de als derde geplaatste Ana Ivanovic afgerekend. Kanepi staat 95e op de wereldranglijst. De Estse moet het in de finale opnemen tegen de winnares van het duel tussen de Belgische favoriete Kim Clijsters en de Russische Vera Zvonareva. Die partij staat zaterdagavond op het programma.

Krajicek leverde in de eerste set haar tweede opslagbeurt in. Kanepi maakte een scherpere indruk dan de Nederlandse en hield de marge op haar eigen opslagbeurten in stand.

In de tweede set hielden de twee speelsters elkaar tot 4-4 in evenwicht. Daarna haperde de opslag van Krajicek opnieuw. Ze werkte nog wel wat gamepunten weg, maar capituleerde uiteindelijk wel: 4-5. Zonder een tegenpunt te incasseren maakte Kanepi daarna de partij af.