EINDHOVEN - PSV speelt zaterdagavond in het eigen Philips Stadion tegen NAC Breda. Bij winst nemen de in topvorm verkerende Eindhovenaren de koppositie in de Eredivisie over van Ajax, dat zondag in actie komt tegen Heracles.

De regerend landskampioen maakt een uitstekende periode door. Dinsdag verzekerden de Brabanders zich na vier wedstrijden al van een plaats in de tweede ronde van de Champions League. Trainer Ronald Koeman denkt niet dat de euforie, die na de tweede zege op Galatasaray is ontstaan, zijn team zaterdag zal beïnvloeden.

"Zolang wij daar op een goede wijze mee omgaan, zie ik die euforie niet zo als een probleem", zei Koeman. "Als we ons spel blijven spelen, zijn we moeilijk te verslaan."

Koeman moet het tegen NAC, de nummer acht van de ranglijst, doen zonder de geblesseerden Diego Tardelli en Manuel Da Costa. Michael Reiziger krijgt door de blessure van basisspeler Da Costa weer een kans om zich te bewijzen. Hij start in de basis als linksback. Bij NAC is doelman Edwin Zoetebier een twijfelgeval. De oud-doelman van PSV raakte vrijdag tijdens de training licht geblesseerd aan zijn bovenbeen.