NIJMEGEN - NEC heeft de kater van de ruime nederlaag bij FC Twente (4-0) nog niet verwerkt. De Nijmegenaren verloren vrijdagavond opnieuw, nu op eigen veld van het lager geklasseerde Willem II, 2-1. De Tilburgers maakten daarmee een einde aan een slechte reeks, de ploeg was de laatste zeven seizoenen telkens met lege handen uit Nijmegen vertrokken.

NEC - Willem II stond vrijdagavond mede in het teken van de terugkeer van twee spitsen die langere tijd afwezig waren, de één tegen zijn wil, de ander noodgedwongen. Bij de thuisclub was Niedzielan door zijn trainer Been door de afwezigheid van Eagles in genade aangenomen, bij de bezoekers bleek Redan te zijn hersteld van een knieblessure.

De grillige Pool kwam in de eerste helft van de twee het meest in het stuk voor, hij zwoegde als nooit tevoren, maar vond in de beginfase doelman Sengier in goede doen. Na een half uur kreeg Niedzielan de verdiende beloning, hij stelde de Australiër Holman in staat diens eerste treffer in Nijmeegse dienst te maken en vierde zijn inbreng samen met de Nijmeegse fans.

Gelijkmaker

Lang mochten die echter niet van de voorsprong genieten, vijf minuten later maakte Bobson gelijk. De linkerspits, die door trainer Van Wijk ditmaal als meest aanvallende middenvelder was geposteerd, passeerde Babos met een droog schot. Kort daarvoor had Bobson vergeefs bij scheidsrechter Van Sichem gesmeekt om een strafschop nadat hij in een duel met Olsson onderuit was gegaan.

NEC en Willem II behoorden tot vrijdagavond tot het kwartet ploegen dat in tien competitiewedstrijden pas zeven keer wist te scoren. De rentree van Niedzielan en Redan heeft die problemen in Nijmegen en Tilburg nog niet opgelost. In de tweede helft bleek het manco aan schotkracht aan beide kanten voort te bestaan.

Willem II creeërde de beste mogelijkheden en de 2-1 door Assou-Ekotto een kwartier voor tijd was weliswaar verrassend, maar allerminst onverdiend. De Fransman maakte daarmee zijn eigen fout goed, hij was even eerder niet attent genoeg geweest nadat de bal uit een vrije trap van invaller Hadouir plots voor zijn voeten was gerold.

NEC probeerde in de resterende speeltijd nog uit alle macht een gelijkmaker te produceren, maar Niedzielan kon zijn goede start van de wedstrijd geen vervolg geven. Barreto mikte uit een vrije trap net over, een afstandsschot van Denneboom verdween rakelings naast het doel van Willem II. Snoyl moest toezien hoe Sengier zijn inzet over de lat tikte.