PALERMO - Tim Krul heeft een voortreffelijk debuut gemaakt in het Europees voetbal. De jonge Haagse doelman hielp zijn Engelse werkgever Newcastle United donderdagavond aan de overwinning op Palermo. Het duel op Sicilië eindigde in 0-1.

De Spaanse aanvaller Albert Luque scoorde vlak voor rust met het hoofd. De 18-jarige Krul, vorig jaar door Newcastle overgenomen van ADO Den Haag, verrichte een tiental goede reddingen. Hij kreeg van trainer Glenn Roeder de voorkeur boven de niet geheel fitte Steve Harper. De weer herstelde Shay Given mocht ook mee naar Palermo maar keek vanaf de tribune toe.

Roeder zei vooraf al er geen enkele moeite mee te hebben Krul te laten beginnen. De coach gaat ervan uit dat de getalenteerde Nederlander snel uitgroeit tot de absolute nummer één.

Liverno

De Italiaanse keeper Marco Amelia onderscheidde zich ook. De international hielp Liverno in de uitwedstrijd tegen Partizan Belgrado (groep A) aan een punt. Hij ging in de slotfase mee naar voren en maakte drie minuten voor tijd de 1-1. Amelia kopt de bal ongehinderd langs zijn collega Ivica Kralj. Partizan was op voorsprong gekomen door Nenad Mirosavljevic.

Trainer Martin Jol heeft met Tottenham Hotspur dit seizoen in de Premier League nog weinig succes, op het Europese toneel presteert de ploeg beter. Dat ondervond Club Brugge in groep B donderdagavond. De Spurs wonnen met 3-1 door ondermeer twee treffers van de Bulgaarse international Dimitar Berbatov. Voor zijn tweede gaf ex-Feyenoorder Hossam Ghaly de perfecte voorzet. Jol liet Edgard Davids op de bank. Mido mocht nog wel even meedoen.