AMSTERDAM - Michaëlla Krajicek heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het tennistoernooi in het Belgische Hasselt. De nummer 41 van de wereld won donderdag met 7-6 (3), 2-6, 6-3 van Caroline Maes, die voor eigen publiek speelde.

Krajicek neemt het vrijdag op tegen Ana Ivanovic. De Servische (3) won eerder donderdag met 6-3, 6-7, 6-3 van de Duitse Angelique Kerber.

Krajicek hoefde in de redelijk gevulde Ethias Arena niet te rekenen op de steun van het publiek. De toeschouwers waren massaal op de hand van Maes, en zagen tot hun tevredenheid hoe de nummer 328 van de WTA-ranking de eerste set liet uitdraaien op een tiebreak. Krajicek, die bij 5-4 nog drie setpoints verspeelde, hield het hoofd echter koel en won de tiebreak met 7-3.

In de tweede set voerde Maes de druk op Krajicek op. De 23-jarige thuisspeelster pakte een 4-2 voorsprong en gunde de Almeerse daarna geen game meer. Pas na de eerste drie games in de beslissende derde set begon het weer te draaien bij de 'Kleine Kraai'. Ze brak Maes in de vijfde game en maakte het karwei vervolgens keurig af.

Clijsters

Ook Kim Clijsters heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales. Voor eigen publiek versloeg de 23-jarige Vlaamse zonder al te veel kracht te verspelen haar Duitse tegenstander Martina Müller met 6-3, 6-2. Vrijdag treft de nummer één van de plaatsingslijst in Sandra Klösel opnieuw een Duitse tegenstander.

Clijsters kende een goede start tegen Muller. Via een 3-0 voorsprong liep ze snel uit naar 5-1. Müller weerde zich tot op dat moment kranig, maar verzuimde steeds de beslissende breakpoints te benutten. Ze kwam nog wel terug tot 5-3, maar Clijsters liet zich daardoor niet zenuwachtig maken.

Na de eerste setwinst begon het nog beter te lopen bij Clijsters, de nummer zes van de wereld. Een break in de derde en een break in de zevende game, waren voldoende voor de overwinning.