AMSTERDAM - Henk ten Cate is niet bang dat Ajax de Uefa Cup-wedstrijd tegen Austria Wien te makkelijk opneemt. "Er is geen gevaar voor onderschatting", verzekert de trainer. "Iedereen is scherp en geconcentreerd. Een Europese wedstrijd blijft iets speciaals, daarin onderschat je niemand." Ajax speelt donderdag pas de eerste wedstrijd in de groepsfase.

Het loopt dit seizoen nog voor geen meter bij Austria Wien. In de Oostenrijkse competitie staat de ploeg op de zevende plaats en in het eerste groepsduel van het Uefa Cup-toernooi werd in eigen huis een blamerende 4-1 nederlaag geleden tegen het Belgische Zulte Waregem. De slechte resultaten kostten de in Rotterdam geboren trainer Frenk Schinkels afgelopen week zijn baan.

Trainerswissel

Volgens Ten Cate is de trainerwissel bij Austria, waar Georg Zellhofer nu voor de spelersgroep staat, niet in het voordeel van Ajax. "We wisten veel van Austria, maar nu is het toch een beetje anders. De nieuwe trainer stelde de afgelopen week vijf andere spelers op." Bij Ajax maken Jan Vertonghen en Edgar Manucharyan deel uit van de selectie. Dat gaat ten koste van George Ogararu en Olaf Lindenbergh.

AZ

Bij AZ vallen Martijn Meerdink en Julian Jenner buiten de selectie voor de uitwedstrijd tegen Grasshoppers. Verder ontbreken de geblesseerde Joey Didulica en Gijs Luirink. AZ begon twee weken geleden uitstekend aan de groepsfase, door met 3-0 te winnen van Sporting Braga.

Heerenveen gaat in de thuiswedstrijd tegen het Deense Odense voor de volle winst, nadat twee weken geleden met 0-0 werd gelijkgespeeld tegen Osasuna. Gianni Zuiverloon vervangt Michel Breuer in de basis. Ugur Yildirim vervangt de geschorste Lasse Nilsson. Thomas Prager, Niklas Tarvajärvi en Abdelkarim Kissi zijn geblesseerd.