HEERENVEEN - Ugur Yildirim begint donderdagavond in de basis van SC Heerenveen in het UEFA-cupduel met de Deense club Odense BK. Yildirim vervangt de geschorste Zweedse vleugelaanvaller Lasse Nilsson, die in het eerste duel in groep D (0-0 uit bij Osasuna) rood kreeg.

Odense verloor de eerste wedstrijd, thuis tegen het Italiaanse Parma (1-2). Yildirim begint donderdag voor het eerst dit seizoen in de basis. "Hij traint hard en speelt goed in het tweede. Dat is geen probleem", zei trainer Gertjan Verbeek over de staat van Yildirim. Hij kan donderdag niet beschikken over de geblesseerde Thomas Prager, Niklas Tarvajärvi en Abdelkrim Kissi.

Bosvelt

Middenvelder Paul Bosvelt, die al wekenlang sukkelt met een keelontsteking, begint tegen Odense in de basis. Hij hoopt het een uur vol te houden. Danijel Pranjic is evenmin volledig fit, maar ondanks liesklachten kan ook hij aantreden. Doelman Brian Vandenbussche en verdediger Jeroen Drost vielen in het verloren duel met Ajax geblesseerd uit, maar zijn allebei fit bevonden.

Kracht

Verbeek kondigde woensdag aan dat de toeschouwers een ander team gaan zien dan zaterdag tegen Ajax. "We moeten van eigen kracht uitgaan. Voetballen om te winnen, niet om niet te verliezen. Dat houdt niet in dat we als gekken zullen aanvallen, maar we moeten meer laten zien dan tegen Ajax."

Verbeek vindt Odense een ingespeelde en ervaren ploeg, met fysiek sterke, creatieve en snelle voetballers. "Het wordt zeker geen eitje. We mogen in elk geval niet verliezen. Een gelijkspel is geen ramp, want we hebben hierna nog twee duels." Er komen naar verwachting 18.000 toeschouwers af op de wedstrijd. Daarmee is het Abe Lenstra Stadion niet uitverkocht.

De vermoedelijke opstelling van SC Heerenveen: Vandenbussche; Zuiverloon, Hansson, Dingsdag en Drost; Bosvelt, Hanssen en Pranjic; Yildirim, Friend en Alves.