ROTTERDAM - Het race-evenement Bavaria City Racing komt volgend jaar augustus opnieuw naar Rotterdam. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag het groene licht gegeven. Dit festijn past in de festivalkalender van Rotterdam, aldus een woordvoerder van de gemeente woensdag.

De gemeente gaat verder in gesprek met de organisatoren van de Red Bull Air Race. Rotterdam ziet dit vliegspektakel met stuntvliegers ook graag als een - eens in de vier jaar - terugkerend evenement in de stad.

Het plan dat de organisatie nu had ingediend bij de gemeente zou onder meer een te grote aanslag op de bereikbaarheid van de stad en op de hulpdiensten betekenen. Red Bull wilde een meerdaags evenement met daarbij nog de trainingen. "Wij willen met de organisatie bespreken of zij het concept eventueel kan en wil aangepassen", zei de woordvoerder.

Feestje

Directeur Herman Vaanholt van de Bavaria City Racing is blij met het besluit van de gemeente. Het liefst wil hij het "feestje met snelle auto's" op 19 augustus laten plaatsvinden. De organisatie kan nu aan de slag met het programma voor volgend jaar.

Vaanholt probeert in elk geval om Nederlandse formule 1-coureurs naar de stad te halen. Ook wil hij met ING om de tafel. De bankverzekeraar is de nieuwe sponsor van het formule 1-team van Renault.