LONDEN - Arsenal moet voorlopig Ajax naast zich dulden in groep B van de Champions League. De regerend kampioen van Engeland speelde dinsdagavond voor eigen publiek doelpuntloos gelijk tegen Valencia, titelhouder van Spanje. De Italianen van Inter versloegen in eigen huis het Duitse Bayer Leverkusen met 3-2. In het San Sirostadion scoorde Di Biagio in het eerste half uur twee keer.

Geen vervolg

Arsenal kon de knappe overwinning in het openingsduel van de tweede ronde van de Champions League met AS Roma (1-3) maar gedeeltelijk een vervolg geven. De Engelsen moesten voor eigen publiek toestaan dat Valencia in de eerste helft het betere van het spel had. Veel kansen leverde het Spaanse overwicht niet op.

Valencia, met de herstelde Pablo Aimar in de basis, raakte na de hervatting de greep op de wedstrijd kwijt. Dennis Berkamp was tot twee keer toe dichtbij de openingstreffer. De Nederlander schoot in de 49e minuut in het zijnet en stuitte even later op doelman Andres Palop.

Elleboog

Valencia kwam pas echt in de problemen nadat scheidsrechter Kim Nielsen Miguel Angulo uit het veld had gestuurd. De Deense arbiter zag in de 72e minuut dat de middenvelder Pascal Cygan met zijn elleboog bewerkte. Trainer Arsène Wenger reageerde direct en bracht met Wiltord een extra aanvaller in de ploeg. Ook Kanu mocht even later invallen. Valencia wankelde maar bleef tot het slotsignaal overeind. Dat kwam onder meer omdat Wiltord in de laatste minuut verzuimde de bal op aangeven van Kanu in het nagenoeg lege doel te tikken.

Inter - Leverkusen

Internazionale is ook na het tweede duel in groep A nog zonder puntverlies. De Italianen, eerder al met 1-4 te sterk voor Newcastle United, klopten in een sfeervol San Siro het bezoekende Bayer Leverkusen: 3-2. Di Biagio zette zijn ploeg met twee doelpunten binnen het eerste half uur op een comfortabele voorsprong.

Bayer Leverkusen, tijdens het eerste duel te zwak voor Barcelona (1-2) hervond het zelfvertrouwen na de treffer van Zivkovic in de e minuut. Een eigen doelpunt van Butt, hij werd opgejaagd door Crespo, maakte in de tachtigste minuut vervroegd een einde aan een door de Italianen gedomineerde wedstrijd. Het tegendoelpunt van França kwam te laat.

Barcelona - Newcastle

Het duel tussen Barcelona en Newcastle United werd wegens de hevige regenval een dag uitgesteld.