AMSTERDAM - Frank Rijkaard wijst scheidsrechter Stefano Farina aan als zondebok na het 2-2 gelijkspel in de Champions League tegen Chelsea. Tot grote ergernis van de Barcelona-trainer besloot de Italiaanse arbiter zes minuten blessuretijd bij te tellen, waarin Didier Drogba namens de Engelse club voor de gelijkmaker zorgde.

Rijkaard sprong meteen op van de bank toen hij zag hoeveel minuten er werden toegevoegd. Na de gelijkmaker werd zijn humeur er niet beter op. "Ik praat nooit over de scheidsrechter", zei hij na afloop. "Maar die zes minuten waren belachelijk. Chelsea maakte de overtredingen en rekte tijd en uitgerekend zij worden door de scheidsrechter bevoordeeld."

Barcelona is nog lang niet zeker van een plaats in de tweede ronde. De Champions League-winnaar van afgelopen seizoen staat in poule A achter Chelsea en Werder Bremen op de derde plaats. Als over drie weken niet van Levski Sofia wordt gewonnen, kan dat voor de Catalanen de uitschakeling betekenen. "Het is een interessante situatie", vindt Rijkaard. "We moeten de komende duels gewoon ons uiterste best doen."