ARNHEM - Vitesse neemt Marian Zeeman mee naar Liverpool, waar donderdag de tweede wedstrijd in de derde ronde van het toernooi om de UEFA-beker op het programma staat. Of de centrale verdediger op Anfield Road in actie kan komen is niet zeker. Zeman heeft last van zijn rug. Hij ontbrak daarom zondag in het duel met NEC, waar de Arnhemmers verloren.

Coach Mike Snoei neemt woensdag achttien spelers mee naar Engeland. Zijn selectie is nogal gehandicapt. Knol herstelt minder snel dan verwacht van een knieoperatie, Rankovic is geschorst, Bochum liep het weekeinde een zware hersenschudding op.

Verder kent de groep enkele langdurig geblesseerden. Hofs wordt donderdag aan de knie geopereerd, Laros en Zongo zijn nog steeds revaliderende en kwamen al geruime tijd niet meer in actie.

Mede daarom moet Snoei het doen met een zeer jonge groep. Onervaren spelers als Eldridge Rojer, Kalle Sone, Michael Dingsdag en Michael Jansen maken de reis naar de stad van voetbal en muziek aan de Mersey mee.

Riant is Vitesses uitgangspositie in Liverpool niet te noemen. Twee weken geleden verloren de Arnhemmers op eigen veld al van de Engelse topclub, overigens evenals Vitesse in de eigen competitie recentelijk niet al te succesvol. In het Gelredome werd het 1-0 door een treffer van Owen.